marți, 5 octombrie 2010

Scrisoare Deschisa - Florin POPESCU

Ne cunoastem de ceva timp si in aceasta calitate imi permit sa am niste nelamuriri in legatura cu interventiile tale din ultima vreme. Nu am luat nicio pozitie publica in bowling de cand mi-am dat demisia din functiile in care am fost ales. N-as face asta nici acum dar valul de revolta care ma cuprinde trebuie sa se linisteasca intr-un fel.
Uite ce stiu eu :
- eu stiu ca in Romania principalii vinovati ca se joaca bowling organizat sunteti voi , baietii din Constanta , care faceti asta de 40 (poate si mai bine) de ani iar din anii `90 s-au alaturat si cei din Bucuresti. Ce vedem astazi ? Ca astia care s-au batut atatia ani pentru ideea asta sunt besteliti in toate felurile iar principalul promoter al bowling-ului in Romania este …….!!!
- eu stiu ca primul om care a invartit cu efect o bila pe pista (neunsa !) a fost Cristi Orlanda iar cele mai mari eforturi incipiente pentru a intelege si dezvolta ceva din sportul asta le-a facut Alex Telejman care ne-a si pus multora bilele de efect pentru prima data in mana . Sigur , dupa ei au fost Bogdan Dobondi, Marius Piticariu si altii carora le cer scuze ca nu-i enumar. Ce vedem astazi ? Ca cel mai mare si unicul specialist este …….!!!
- eu stiu ca cel mai mare aport financiar si vinovati ca noi jucam bowling organizat sunt Mihai Ionescu si Ion Grecu (ordine cronologica). Mai sper ca lor li se vor alatura si altii din cei ce au investit in noile sali si amplasamente pentru bowling. Ce vedem astazi ? Ca cei doi sunt criticati, besteliti si ridiculizati pe site-uri de catre cine ? De …..!!! si cativa acoliti care – i stau in preajma. “Cel inalt bogat si frumos” este vinovat foarte tare ca nu gandeste si nu cade in extaz in fata gandirii luminate a lui……!!! Iar precum Lapusneanu , cel cu “daca voi nu ma vreti eu va vreau” le-ar taia si capul dar…. E un picut mai greu…
- eu stiu ca pe langa cei doi au facut eforturi financiare insemnate si au cheltuit bani timp, nervi si pasiune , Dorel Bucurescu, Titi (de la Strike , Dumnezeu sa-l odihneasca !) Mihai Popescu si altii care au finantat echipe sau au sponsorizat diferite concursuri , oameni atat din Bucuresti (Andreea Baducu, Costin Preda, Gindacii, Alex Tariceanu, Marius Balan , Marius Banda, s.a.) cat si din Constanta. Ce vedem astazi ? Ca ei parca nici nu exista ! Parerile lor nu intereseaza pe nimeni. Singurele pareri pertinente binenteles , sunt ale lui ……!!! si ale catorva acoliti care-si dau cu parerea pe site-uri in calitate de specialisti ai fenomenului.
- eu stiu ca o echipa care a lucrat in bowling si din care am facut si eu parte s-a batut pentru ca loturile nationale sa fie finantate de la Federatie pentru participarea la C.M. si C.E. Mai stiu de asemenea ca am semnat un protocol cu ambii candidati la sefia federatiei prin care s-au angajat fara echivoc ca vor face acest lucru indiferent de marimea bugetelor anuale si indiferent care din ei ar fi fost ales. Acest lucru l-am prezentat in prima sedinta de prezidiu si a ramas acolo in procesul-verbal. Ce vedem astazi ? Ca cel ce a preluat toate functiile in bowling nu a fost in stare sa mentina acel status-quo , nu a fost in stare sa lucreze pentru a finanta deplasarile loturilor iar pentru a-si masca neputinta a nascocit fel si fel de mascarii pentru a deplasa atentia pe cel ce avea sa finanteze aceasta deplasare.
- eu stiu ca mi-am dat demisia pentru ca n-am cedat presiunilor privitor la alegeri si la alcatuirea lotului national pe criterii subiective , cu pretul bestelirii mele si a familiei mele pe site-uri. Ce vedem astazi ? Ca s-a incercat traficarea prezentei in lot in favoarea propriei persoane, ca s-au cerut bani pentru prezenta la cantonamentul lotului (si s-a negat vehement acest lucru) si alte asemenea murdarii. Si cui s-au cerut asemenea lucruri ? Si cine a fost facut vinovat si a fost in final sanctionat ? Tocmai cel care facuse posibila deplasarea lotului. Si de ce ? Ca traim in Romania, ca ala de face lucruri bune trebuie pedepsit, ca aluia la care intinzi mana trebuie sa-i dai in cap , ca pentru folosul propriu minti, invrajbesti si calci totul in picioare. E bine , nu ?
- eu stiu ca ne-am chinuit ca regulamentele sa fie votate de echipele participante dupa multi ani in care acestea au fost facute dupa regulamentele din popice. Se juca la ce dadea masina (cei mai vechi stiu despre ce vorbesc) nu exista regulamentul jocului de bowling si multe altele. Ce vedem astazi ? Ca de anul trecut s-a revenit la regulamente facute de o minte “luminata” , chipurile votate de CCB ! Ca votul echipelor este criticat, ca singura varianta posibila era cea inchipuita de …..!!!. Principiul este foarte simplu. Sunt cativa care considera “vulgul”, adica pe cei care joaca efectiv, prea saraci cu duhul pentru a putea lua o hotarare. Aceiasi oameni care acum un an si jumatate imi propuneau solutiile lor “originale” (ca cele de astazi) si care ma acuzau de dictatura pentru simplul motiv ca am insistat ca orice parere trebuie legitimata de votul echipelor.
- eu stiu ca in Romania (sau din Romania) exista doi jucatori care au cochetat cu profesionismul adevarat : Bogdan Dobondi si Costica Ardeleanu. Mai stiu ca mai exista un jucator semi-profesionist : Marius Piticariu. In rest (stiu ca voi primi critici severe) nu exista niciun jucator capabil sa puna 5-6 bile la fel pe pista. In acelasi loc , cu aceeasi intensitate , viteza, s.a. Daca parerea mea este adevarata atunci pentru ce atatea discutii legate de ungeri ? Nu credeti ca eforturile noastre actuale ar trebui indreptate spre jocul propriu si nu spre ironii despre jocul pe nu stiu ce ungere al lui Vicky sau Pelicanu ? Ce vedem astazi ? Ca spre sustinerea si intarirea rolului de atoatecunoscator al unui ……!!! deplasarea atentiei trebuie efectuata in cu totul alte directii decat inspre cele logice si mai aproape de realismul bowling-ului actual din Romania.
- eu stiu ca am fost invitat de fratii Gindac si Bogdan Piciu sa ma alatur lor la Amica. Venind aici am constatat ca exista niste discutii despre fostii lor colegi de echipa. Nu doresc sa ma amestec in niciun fel in aceasta problema. Nu este problema mea si nici nu sfatuiesc pe nimeni sa se bage intre ei intrucat intuiesc ca lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Problema este ca …….!!! doreste cu disperare sa-si mareasca numarul de acoliti. Pentru aceasta a luat in brate una din cauze. S-a transformat in Inchizitorul Suprem si a inceput sa ameninte cu excluderi din campionat , isi depaseste atributiunile, convoaca, judeca, da verdicte, executa, s.a.m.d. Mai oameni buni ! Vedeti-va de treaba voastra ! Lasati oamenii astia sa-si rezolve problemele ca nici nu ati fost cu ei si nici nu stiti ce o fi intre ei !
- si ultima, Catalin : eu stiu ca acum trei ani Alex Telejman, satul de ce se intampla in bowling-ul de la acea vreme, a avut initiativa si a demarat discutiile pentru infiintarea unei Ligi a jucatorilor de bowling. Structura clara, obiective clare, regulamente clare, tot, tot. Lucrurile sunt avansate dar nu este scopul meu sa dezvalui prea mult , mai ales ca nu am dorit sa fac parte din structurile de conducere dupa ce patisem anul trecut . Meritul este al celor care au avut initiativa. Ei si numai ei au decis cine va face parte din fondatori si cum se va adera la aceasta Liga , de altfel foarte bine-venita. Ce vedem astazi ? Vedem ca fara scrupule si cu cea mai mare nerusinare cineva (cine oare ?) incearca sa-si aroge paternitatea ideii, principiile si nu mai spun cate ! Rusinos !

Si acum, Catalin ! Ce vrei tu de fapt ? Stiu ca din ce ti-am scris multe le cunosti si tu la fel de bine. Si atunci cu cine te “bati” de fapt ? Pentru ce pierzi tu din timpul tau ?
Tu nu vezi ca de un an si jumate este o lupta dementa pentru putere care i-a incins pe unii de iese fum ? Tu nu vezi ca sunt in stare sa sacrifice tot doar pentru interesul lor personal si bolnav ? Ti-aduci aminte cum s-a rezolvat criza de acum trei ani ? Pentru ca am reusit atat noi in Bucuresti cat si voi in Constanta sa lasam la o parte orgoliile tampite , poate uneori ni le-am calcat in picioare doar de dragul jocului in sine. Acum sunt in stare sa distruga tot doar pentru recunoasterea lor ca Eminente absolute. Ori conduc ei ori Potopul, alta varianta nu mai este !
Am jucat impreuna, ati batut voi, am batut noi, ne-am strans mana si am mers mai departe asa cum am putut si ne-am priceput. Poate ne-am mai si contrazis. Dar n-am plecat si nici n-am incercat sa ne convingem unii pe altii ca negrul este roz si nici n-am plecat din salile noastre si nici nu ne-am vandut unii pe altii pentru o mana de malai. Au mai fost unii care au avut drept unic scop in mintea lor bolnava doar dezbinarea , uneori strict in folosul propriu. Dar ai vazut Cataline ca incet , incet au disparut ? Noi am ramas si nu suntem putini. Nu te mai lua in gura cu ei ca n-are rost. Ei vorbesc despre sport dar singura idée fixa pe care o au este despre cum sa iasa in fata si cum sa castige , indiferent prin ce mijloace. O sa dispara incet , incet si o sa se duca in alte si alte domenii, asa cum fac de ceva vreme, in care o sa incerce ca si aici sa-i prosteasca pe toti.
N-am chef de polemici . Daca o sa doresti sa pui scrisoarea mea pe site-ul tau , nu ma deranjeaza. Oricum singurele pareri care ma intereseaza sunt cele ale familiei mele ale actualilor mei echipieri, ale unora din fosta mea echipa si a catorva din jucatorii cu care m-am si ne-am respectat intotdeauna si care se stiu ei foarte bine.
In rest sa auzim de bine, ne vedem la sala si ……..Doamne – ajuta !

4 comentarii:

  1. Cine doreste sa scrie pe acest site
    asa cum a facut D-l Popescu F. o poate face acceptand 2 conditii
    1. - sub semnatura
    2. - textul sa nu fie "grosier"
    ...................................
    pregatisem un material legat de HANDICAP, insa am sa-l fac public peste cateva zile din dorinta de a ramane aceasta scrisoare in prim plan cateva zile
    altfel,....
    ne intalnim pe pista
    Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. la problema actuala, legata de Marius PITICARIU
    am 2 raspunsuri
    1-ca si jucator: bowlingul Romanesc este SARAC, ... foarte SARAC fara Marius si Odette!!

    2-ca si om: problema trebuie rezolvata de Marius si Alex, sunt vaccinati, stiu si pot lega 2-3 cuvinte,... altfel spus e problema lor.
    sper sa poata ajunge la un consens, la un numitor comun spre binele lor

    RăspundețiȘtergere
  3. viziunile mele si ale lui Florin Popescu sunt atat de apropiate cat pot fi ale unui democrat de ale unui iubitor de aranjamente de culise, ale unui umanist de ale unui rasist.

    tinerii furiosi de la Amica au un istoric de amenintari viloente, la adresa lui Dobondi, a mea, a Elcomexului si a altora.

    in cazul de fata, desi s-au asociat cu Piticarii, care i-au scos campioni si vicecampioni, care i-au invatat ce inseamna bowlingul adevarat, acum ii ameninta ca-i scot datori pe viata, ca desfiinteaza Splitul etc.

    singurul lucru de care sunt mandru este ca lucrurile in bowling au devenit transparente si democratice, iar discutiile se duc acum mai mult pe tehnica si mai putin pe oameni.

    si in numele valorilor democratice si a protejarii atmosferei din bowling imi permit sa ma sesisez, ca membru al Prezidiului, in acesta problema.
    sunt doar unul din 13 membri.
    care inchizitor?
    conducerea CCB e la Vali Fatu, iar Prezidiul decide prin vot.

    care sunt parghiile prin care fac eu ce vreau?
    ca, vorba ceea, sunt in relatii proaste cu toti oamenii puternici din bowling?

    toata povestea asta are un iz politic, Presedintele e suparat pe cel care i-a urmat in scaun.
    e si ce?
    am fost schimbat prin vot, democratic.
    tot asa cum tu ai fost schimbat ca se saturase lumea de intrigile tale.

    poti sa scrii ce vrei, acum lucrurile sunt infinit mai transparente, dar umorile tale nu cred ca mai sunt interesante.
    si nici epoca in care tu faceai regulamentele, tu penalizai arbitrii, tu decideai care regulii se aplica si care nu, tu faceai tot, CCB-ul era o marioneta.

    nu cred ca duce nimeni dorul acelei epoci in care se intrerupeau campionate, se renegociau conditii de participare, in care loturile se faceau prin telefoane in stanga si-n dreapta, in care banii se obtineau prin santaj la alegeri sau prin "gudurarea" pe langa milionari.

    vremurile s-au schimbat, odata cu societatea romaneasca, putin, dar in directia buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua!
    Am evitat sa intru in discutii cu Vali, dar vad ca tot cauta zanzanie. Imi pare rau sincer ca l-am sustinut o perioada destul de buna... se pare ca facerea de bine e...... In al doilea rand in opinia mea si a altora el este singurul provocator de scandaluri. Vreau doar sa-i spun ca nu le stirbesc meritele, dar nu ei ne-au adus in bowling si pe banii mei nu hotaraste nimeni ce trebuie facut. In al doilea rand te rog frumos Vali sa nu mai imi pui vorbe in gura tot cu intentia de a provoca scandaluri. Daca tu nu ai altceva de facut, eu am mai multa minte si nu imi place sa fiu mahalagioaica. Cat despre faptul ca ii sustii...Ai uitat ca tu ai vrut sa-l excluzi pe Marius din lot? Ai uitat comportamentul tau fata de Odette la Las Vegas? Ai uitat cand ai venit si mi-ai zis " in sfarsit ti-ai dat seama ce fel de om e Marius, mai trebuie doar sa realizeze si Odette?" Cine este de fapt cel mai imbarligator om din bowling?
    Raluca

    RăspundețiȘtergere